You are here: Home // Naturist // Abcesul – Tratamente naturiste

Abcesul – Tratamente naturiste

Abcesul – Tratamente naturiste

 

Abcesul

Reprezinta o formatiune purulenta in interiorul unui tesut sau al unui organ formata in urma unei infectii. Abcesele pot fi: calde, cand provoaca febra, sau reci, cand sunt produse de o infectie tuberculoasa. Clasificate abcesele sunt de mai multe tiputi: dentare, tegumentare, renale, hepatice….

Tratarea abceselor se face prin:

Fitoterapie – soc, sulfina, tataneasca,urzica moarta, volbura,coada soricelului, nalba mare, podbal, salvie, sunatoare, cernetel si musetel. Se utilizeaza sub forma de ceaiuri.

Apiterapie – Se utilizeaza sprayul cu propolis.

Bai locale si comprese – in faza initial, se va opri evolutia abcesului, aplicand comprese, bai locale sau punga cu gheata pe zona afectata.

 

Abcesul dentar

Reprezinta o inflamatie cu o punga de puroi in jurul dintelui afectat. Tratamentul se face cu gargara cu ceaiuri din urmatoarele plante medicinale: musetel, sunatoare, coada soricelului, cerentel si tataneasca.

Tratament cu ceai de musetel

Infuzia se prepara din 3 linguri de flori de musetel oparite cu 250 ml apa clocotita. Ceaiul fierbinte se tine in gura cat mai mult timp posibil si se face gargara din ora in ora.

Tratament cu ceai de sunatoare

Infuzia se prepara dintr-o lingura de plante oparite cu 250 ml apa clocotita. Se face gargara si se mesteca in gura ceaiul fierbinte. Este un ceai care calmeaza durerile dentare.

Tratament cu ceai din coada soricelului

Infuzia se prepara din 3 linguri de flori de coada soricelului oparite cu 250 ml apa clocotita. Ceaiul fierbinte se tine in gura si se face gargara timp de 4-5 minute. Operatiunea se repeat din ora in ora.

Tags: , , ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.