You are here: Home // Diverse // Alunga singuratatea din viata ta!

Alunga singuratatea din viata ta!

“Singuratatea e o inchisoare care poate fi deschisa doar de dinauntru” scria cu ceva vreme in urma, Alfredo La Mont. Si cata dreptatea avea! Nu trebuie sa asteptam sa ne scape altii din ghearele singuratatii – cheia se afla in mintea si in sufletul fiecaruia.

Esti singura? Daca da, afla ca nu esti singura. Multe persoane sunt incercate de acest sentiment apasator de tristete si neliniste. Multi simt ca nu si-au gasit locul in lume, ca nu au prieteni adevarati, ca nu au nici un sprijin, ca lumea nu are sens. Si atunci, ce e de facut?

Ocoleste intrebarile care te deprima

Intotdeauna exista un factor declansator al starii de singuratate. Pana la un anumit moment te-ai simtit in largul tau, iar apoi, brusc, cazi intr-o stare de mahnire si sentimentul de singuratate pune stapanire pe tine. Daca stii ca anumite intrebari (cum ar fi cele legate de senul vietii, de divinitate sau de perspectivele omenirii) te aduc mereu intr-un punct interzis, de unde nu mai ai cale de iesire, atunci evita-le. Scapa de ele imediat ce vezi ca vor sa se insinueze in mintea ta. Urmareste un film, citeste o carte, cheama-ti o prietena la cafea – orice, numai sa nu cazi prada gandurilor intunecate. Daca simti ca ti-ai pierdut scopul in viata, regaseste-l. Poate fi orice de la viata de familie si fericirea de a vedea copiii crescand, pana la a ajuta cat mai multi oameni, asa cum poti. Vei vedea ca viata va avea o noua perspectiva.

Singuratatea poate fi o arta. Descoper-o!

In general este vazut doar reversul negativ al singuratatii, dar nu si partea ei benefica. Exista si oameni care se simt excelent atunci cand sunt singuri. Nu se plictisesc, deoarece gasesc intotdeauna ceva interesant de facut si gusta fiecare moment pe care pot sa il petreaca ci ei insisi. Secretul acestor persoane este ca se cunosc foarte bine si nu au nevoie de altcineva pentru a se simti implinite. Daca vrei sa te simti bine atunci cand esti singura, invata intai sa te cunosti. Accepta-te asa cum esti si apoi cauta, incet-incet, savoarea momentelor de singuratate. Mergi undeva la munte, ia-ti cateva carti cu tine, ceva de scris sau de pictat si bucura-te de placerea de a fi singura.

Cauta sa cunosti alte persoane

Nu ezita sa legi prietenii cu alte persoane! Discutiile pornind de la lucruri banale, ca vremea, programele de la televizor sau un articol dintr-o revista pot deschide calea apropierii si a cunoasterii indeaproape a celorlalti. Vezi ce interese au ceilalti si cauta sa cladesti punti de legatura prin care sa puteti dezvolta o relatie de prietenie. Nu e greu. Un telefon sau o scrisoare poate fi de ajuns. E adevarat ca nu toate prieteniile pot fi reluate dupa multa vreme, pentru ca oamenii se schimba. Dar uneori pot avea surprize foarte placute facand aceasta incercare.

Singuratate in doi

Nu trebuie sa fii singur ca sa te simti asa. Acest sentiment poate aparea chiar daca ai o familie, esti casatorita, ai copii si prieteni. Pur si simplu, la un moment dat, te simti instrainata de toti si de tine. Ai impresia ca nimeni nu te cunoaste indeajuns si nici nu te apreciaza cum trebuie. Afla ca e doar o stare trecatoare. Cei din jur pot fi de ajutor, declarandu-ti sentimentele lor si asigurandu-te cat de mult insemni pentru ei. In plus, te poti ajuta singura, lamurind cateva aspecte importante din viata ta: ce iti doresti cel mai mult acum, ce iti lipseste de fapt, ce poti face concret.

Poarta-te ca si cum ai fi cu cel mai bun prieten al tau

Daca traiesti cu impresia ca nu merita sa gatesti ceva deosebit doar pentru tine sau ca o plimbare prin parc de una singura nu iti poate aduce nici o placere, atunci gresesti. Pune pret pe tine, pentru ca meriti cu adevarat mai mult. Rasfata-ti corpul si sufletul si invata sa te iubesti, incepe prin a te accepta asa cum esti, cu calitati si cu defecte. Continua prin a tine la tine si a te pretui ca pe un prieten drag. Vei vedea cum singuratatea dispare incet-incet si a ramane din cand in cand singura nu mai e o nenorocire.

Despartirea nu inseamna singuratate

Dupa o despartire, sentimentul singuratatii devine mai acut ca oricand. El se combina cu durerea trecutului si capcana amintirilor, cu lipsa unui sens, cu imaginea sumbra a viitorului si cu teama ca nu va mai exista nicicand altcineva.
Cine a trecut printr-o despartire stie ca toate acestea nu pot fi invinse prin simpla putere a ratiunii. In schimb, apropierea de alte persoane poate face minuni. Fii deschisa la a cunoaste pe altcineva si nu te astepta acum sa fie perfect.

Ce poti face cand esti singura

– scrie-ti gandurile. Tinand un jurnal, te exteriorizezi mai usor si te descarci de ce te apasa. Scrisul e ca un plans bun.
– pune in practica ceva ce ti-ai dorit de mult. Picteaza, daca iti face placere, inscrie-te la un curs de dans sau fa goblenuri.
– urmareste un film bun. Atentie! Dramele si povestile triste de dragoste sunt strict interzise,
– rasfata-te! Fa-ti o masca de fata si un peeling pe tot corpul, mergi la coafor si la manichiura. Cumpara-ti un rand nou de haine.

Tags:

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.