You are here: Home // Slabire // Cei 5 factori care va influenteaza greutatea

Cei 5 factori care va influenteaza greutatea

Exista multi factori care va pot influenta greutatea dumneavoastra. Trebuie sa analizati si sa identificati acei factori care cauzeaza supraponderabilitatea. Apoi puteti incepe sa faceti ceva si sa va angajati intr-o lupta cu kilogramele in plus. Amintiti-va ca un singur dezechilibru va poate strica toate planurile. Studiati situatia cu atentie si elaborati un plan eficient pentru a slabi. Nu ezitati sa intrebati un specialist daca aveti orice incertitudine.

Factorii ereditati

Din pacate, aveti posibilitatea sa “mosteniti” greutatea. Acest lucru nu inseamna ca v-ati nascut mari, ci doar ca genele dumneavoastra sunt mai favorabile kilogramelor in plus. Medicul dumneavoastra poate utiliza multe metode pentru a observa daca greutatea este ereditara si astfel va poate sfatui in privinta modului in care puteti slabi. Deci, cel mai bun mod de a face fata factorilor ereditari este sa consultati medicul pentru recomandari.

Anomaliile hormonale

Anomaliile hormonale care influenteaza pierdere in greutate apar atunci cand exista dezechilibre ale unor hormonii din corpul dumneavoastra, in general celi care determina metabolismul. La barbati, in special, lipsa testosteronului este un bun exemplu al dezechilibrului hormonal ce duce la cresterea in greutate printr-o schimbare a metabolismului. O modalitate eficienta de crestere a testosteronului este cresterea nivelului de activitate, care ajuta si la arderea caloriilor. Trebuie sa stiti ca dezechilibrele hormonale afecteaza doar un numar foarte mic de oameni cu probleme de greutate.

Lipsa exercitiilor fizice

Uneori doar urmarind ceea ce mancam nu este suficient pentru a slabi, ci aveti nevoie de exercitii fizice (sport). Exercitiile ard calorii – pentru majoritatea exercitiilor de pierdere in greutate (alergarea de exemplu) puteti arde aproximativ 600 de calorii pe ora, in functie de greutatea dumneavoastra. Sunt 3500 de calorii in jumatate de kilogram de grasime, asadar chiar daca obiceiurile alimentare raman aceleasi puteti pierde jumatate de kilogram de grasime la fiecare 6 ore de exercitii.

Dieta

Daca mancati mai multe calorii decat are nevoie corpul dumneavoastra, veti resimti o crestere in greutate. Valoarea recomandata este de 2000 de calorii pe zi pentru o femeie si de 2500 de calorii pentru un barbat. Un aport caloric mai mic va ajuta sa pierdeti in greutate. Trebuie sa fiti atenti la ceea ce mancati dar si la cantitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca anumite alimente sunt foarte rele pentru organism si cresc posibilitatea de a va ingrasa. Un astfel de exemplu sunt alimentele bogate in grasimi saturate.

Stilul de viata

In final, stilul de viata are un rol important in incercarea de a pierde in greutate. Aceast lucru presupune o intercalare intre dieta si lipsa exercitiilor fizice. Daca aveti un loc de munca activ aveti mai multe sanse sa slabiti decat daca munciti la birou toata ziua. Dar exista metode pentru a schimba acest lucru, daca lucrati la birou mergeti pe jos pana la locul de munca. Va puteti schimba stilul de viata prin modificarea atitudinii – de exemplu urcati pe scati in loc de lift sau scara rulanta.

Aceste sfaturi va ajuta sa slabiti eficient

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.