You are here: Home // Slabire // Consumul alimentelor in exces – cauze si remedii

Consumul alimentelor in exces – cauze si remedii

Consumul alimentelor in exces este recunoscut ca o tulburare a poftei de mancare si poate fi cauzata de o multitudine de factori.
Tulburarea consumului de alimente in exces afecteaza pe cei care mananca obsesiv de mult si sunt incapabili sa se controleze. Consumul alimentelor in exces este considerata de unii o modalitate de a combate depresia sau stresul, dar odata ce faceti acest lucru puteti avea cresteri serioase in greutate.

Spre deosebire de bulimia nervoasa, cresterea apetitului alimentar nu este urmata de purjare dar include de obicei un sentiment de vinovatie care creste starea de stres si anxietate cauzand consumul a mai multor alimente.

Consumul rar de alimente in exces, ca si mese mari de vacanta, nu fac parte din tulburarile de alimentatie care apar de obicei in adolescenta sau la maturitate, uneori dupa o dieta indelungata. Aflati care sunt cauzele si tratamentele pentru a opri consumul de alimente in exces.

Cum sa recunoastem tulburarile de alimentatie

Majoritatea oamenilor care sufera de o astfel de afectiune si consuma alimente in exces au cateva lucruri in comun: mananca chiar si atunci cand sunt plini, mananca rapid cantitati mari de alimente si in jurul altor persoane mananca normal urmad ca atunci cand sunt singuri sa infulece tot.

Oamenii care nu urmeaza un program zilnic de alimentatie si mananca pe parcursul zilei sau depoziteaza mancare pentru a o consuma mai tarziu, probabil ca sufera de aceasta tulburare de alimentatie care poate creste atat greutatea cat si problemele digestive.

Cauzele acestei probleme

Majoritatea specialistilor considera ca mancatul in exces este cauzat de o combinatie de factori, variind de la cei psihilogici si biologici la cei inconjuratori.

Furia, stresul, tristetea sau anxietatea pot declansa episoade de tulburari la persoanele perfect sanatoase, dar acest tip de comportament pare a fi frecvent in familiile cu boli digestive sau cele care folosesc mancare ca pe o recompensa. De asemenea consumul alimentelor in exces in exces poate fi un comportament mostenit in multe cazuri.

Cum sa va opriti din consumul alimentelor in exces?

Odata ce recunoasteti ca aveti o problema si ca mancati mai mult decat aveti nevoie si ca nu va mai puteti controla actiunile atunci cand vine vorba de mancare, tratamentul recomandat este o combinatie intre consilierea psihologica si nutritionala, uneori chiar medicamentoasa.

Psihoterapia, in orice incercare de a opri aceste tulburari este axata pe dezvoltarea atitudinilor sanatoase fata de alimente, in timp ce consilierea nutritionala promoveaza metodele de alimentatie sanatoasa si o dieta echilibrata.
Medicamentele pot fi folosite pentru a stopa consumul de alimente in exces. In unele cazuri antidepresivele ajuta in mentinerea sub control a anxietatii si reduce pofta de mancare.

Consumul de alimente in exces cauzeaza cresterea in greutate si poate contribui la depresie si anxietate, deci aceasta problema nu trebuie lasata netratata. Dupa primele simptome trebuie sa va schimbati modul in care mancati, sau sa apelati la un specialist.

Tags:

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.