You are here: Home // Diverse // Cum sa va spalati pe cap corect

Cum sa va spalati pe cap corect

Instructiunile de pe sampon sunt destul de succinte, dar multi oameni nu stiu cum sa foloseasca samponul corect. Aflati cum sa utilizati samponul in mod corect “spumati, clatiti si repetati”.
Spalarea parului poate avea efecte daunatoare asupra lui si a scalpului, daca nu va samponati corect. Descoperiti ce sa nu faceti si aflati cum sa va spalati parul in mod corect.

“Spumati, clatiti si repetati” pare destul de simplu, dar unii oameni fie folosesc prea mult sampon fie nu il aplica corect. Aflati pas cu pas modul de samponare care functioneaza cu adevarat.

Spumati corect

Cand ajungeti la samponare, ar trebui sa incepeti cu o cantitate mica. Nu incercati sa il aplicati uniform pe parul dumnevaoastra. Primul pas este pur si simplu destinat scalpului.

Toate uleiurile naturale de pe parul dumneavoastra provin de la scalp si ar trebui sa rulati degetele prin par pentru a masa scalpul si ar trebui sa incepeti cu partea care are mai multe uleiuri. Nu va faceti griji daca samponul nu face foarte multa spuma in acest prim pas. Cu cat mai curat va deveni parul dumneavoastra cu atat de multa spuma va face la urmatoarea samponare.

Concentrati-va si pe partea din spate pana la ceafa, zona pierduta de obicei de multi oameni care samponeaza in special crestetul capului. Uleiurile naturale produc murdaria care poate fi mai greu de curatat in parte din spate a capului mai ales in cazul in care dormiti pe spate.

Clatirea

Clatirea este foarte importanta si nu trebuie realizata doar cateva secunde, pana cand nu mai simtiti sau vedeti spuma. Trebuie sa clatiti pentru cel putin 30 de secunde pentru a va asigura ca tot sebumul si murdaria se curata in timpul procesului de spalare. Continuati sa treceti degetele prin par pe intreaga durata a procesului. Daca aveti parul gros, clatirea este foarte importanta si trebuie relizata mereu cu capul inainte pentru a evita ca samponul si murdaria sa intre in ochii dumnevaoastra.

Repetati … de cate ori?

In mod normal, prima repetare necesita o cantitate mica de sampon pentru a curata parul si veti vedea ca va fi mai multa spuma decat prima data. Intindeti samponul pe toata lungimea parului si masati timp de 30 de secunde inainte de clatire. Daca va spalati parul zilnic, nu trebuie sa repetati de mai multe ori.

Daca aplicati sampon de doua ori in timpul procesului de spalare in cazul in care va spalati zilnic poate lipsii scalpul si parul de uleiurile sale naturale.
Din ce in ce mai multi stilisti recomanda clientilor sa evite samponarea zilnica. Daca simtiti ca parul dumneavoastra este murdar, puteti folosi sampon uscat in zilele in care sariti peste acest pas.

Tags:

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.