You are here: Home // Slabire // Dieta de detoxifiere

Dieta de detoxifiere

Scopul dietei de detoxifiere este sa atenueze afectiuni cronice dezvoltate in urma expunerii la orice numar de toxine – mercur, aditivi alimentari, fum de tigara, pesticide, etc. Teoria din spatele dietei este faptul ca aceste toxine construiesc si noi incepem sa vedem efectele exterioare precum balonarea, celulita, ridurile si cresterea in greutate.

Desi dieta de detoxifiere variaza in functie de sfaturile primite, iar una dintre cele mai agresive abordari necesita ca dumneavoastra sa puteti urma aceasta dieta. Trebuie sa urmati 3 zile fara a manca nimic ci doar sa beti apa. In aceste trei zile trebuie sa fiti atenti sa va mentineti activitatea la risc minim si sa nu va aventurati intr-un climat extrem.

Dieta de detoxifiere, faza 1: Dieta monotropica

Dupa primele 3 zile, trebuie sa urmati dieta monotropica. Acest lucru presupune ca va este permis doar un singur tip de fruct la masa. De exemplu, la micul dejun puteti alege pepene galben si sa mancati doar atat. La pranz puteti manca portocale sau grapefruit.
Inainte de cina trebuie sa beti un pahar de suc de morcovi si la cina veti manca doar un tip de fruct, dar puteti manca cat doriti din acesta. Dieta monotropica trebuie urmata o saptmana.

Dieta de detoxifiere faza 2: Dieta cu alimente crude

Urmatoarea faza presupune un regim cu alimente crude, neprocesate termic, urmat timp de o luna si compus din amestecuri de fructe. Unele versiuni ale dietei avertizeaza ca este posibil sa aveti greturi, sa fiti ametiti si obositi in urma procesului de eliminare a toxinelor.

Este sanatoasa dieta de detoxifiere?

De fapt, aceste simptome se spune ca nu sunt datorate eliminarii toxinelor pe care o persoana sanatoasa le elimina prin piele, plamani, ficat si rinichi. Aceste simptome sunt susceptibile a fi cauzate de malnutritie. Trei zile cu apa, urmate de 40 de zile de fructe nu este sanatos.
Chiar daca indepliniti cerintele corpului pentru calorii, lipsa proteinelor, grasimilor esentiale, mineralelor va determina coprul dumneavoastra sa devina nesanatos pe masura ce incepe sa se rupa tesutul muscular. Exista alte diete disponibile, mult mai sanatoase si cu rezultate mai durabile decat cele ale dietei de detoxifiere.

Tags:

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.