You are here: Home // Ingrijire si Frumusete // Efectele secundare ale vopsirii parului

Efectele secundare ale vopsirii parului

Moda actuala cere schimbarea culorii parului, ceea ce include evident decolorarea si folosirea altor culori neobisnuite. Inainte sa optati pentru schimbarea culorii parului ar trebui sa stiti despre efectele secundare si sa luati masuri de precautie. Aflati despre tot ceea ce tine de vopseaua de par.

Femeile ca si barbatii isi schimba culoarea parului din ce in ce mai des. Acest lucru este datorat faptului ca va cautati culoarea perfecta sau pur si simplu doriti sa va schimbati aspectul. Ambele motive pot fi adevarate. Dar la fel cum exista multe culori, tot asa exista si multe tipuri de producatori care pretind a fi cei mai buni.

Inainte sa va vopsiti parul, ar trebui sa fiti constienti de efectele secundare ale colorarii parului. Desi coloranti au efectele lor asupra parului, cel mai mult conteaza starea parului dumneavoastra inainte de vopsire.

Efectele secundare ale vopsirii parului

– calitatea slaba – daca calitatea colorantului este slaba va avea un efect negativ asupra parului dumneavoastra. Multi oameni vor sa economiseasca bani si nu aleg vopselele de calitate. Cu toate acestea, este posibil ca toate produsele sa aibe efecte negative asupra parului. Exista si alti factori care conteaza si alte motive ale efectelor negative ale vopsirii parului.

– aplicarea nu s-a facut in mod corespunzator – in ziua de astazi toti tinerii vor sa isi vopseasca parul iar acest lucru are impact negativ asupra sanatatii parului dumneavoastra. Cu toate acestea aplicand vopseaua in mod corespunzator si luand masurile de precautie adecvate puteti salva parul in mare masura. Aspectul poate fi afectat in cazul in care vopsirea nu se face in mod corespunzator.

– tratarea in exces – are loc atunci cand vopseaua este lasata pe par o perioada mai lunga de timp. Daca un relaxer sau un permanent este lasat sa actioneaze mai mult decat este necesar, poate deteriora grav parul.

– tratarea mai putin decat este necesar – vopsirea dureaza si trebuie lasata sa actioneze o perioada de timp. Daca nu este lasata pe par destul timp sau este spalata ininte de timp, firele albe nu vor fi acoperite. Daca doriti sa evidentiati parul, veti obtine rezultate estompate si nu veti avea parul asa cum il doreati.

– reactii alergice – vopsirea poate cauza alergii. Acesta este motivul pentru care fiecare producator va sfatuieste sa aplicati vopseaua pe parti mici de pielea pentru a vedea daca are efecte adverse.

– efectele negative ale chimicalelor – de obicei vopseaua din magazin contine substante chimice si utilizarea acestora poate avea efecte negative asupra parului dumneavoastra. Substantele chimice pot avea efecte negative pentru par deci este esential sa aflati substantele continute de vopseaua pe care o utilizati si sa faceti testul pentru a sti daca este sau nu potrivita pentru tenul dumneavoastra.

Tipuri de deteriorare a parului

Pe termen scurt deteriorarea parului este una care se poate depasi odata cu evitarea folosirii acelei marci de vopsea. Acestea nu sunt periculoase si efectele pot fi remediate. Cu toate acestea, exista si efecte pe termen lung ale vopselelor. De asemenea, reactiile alergice pot aparea si dupa ce ati folosit o marca timp indelungat. S-a dovedit ca oamenii pot dezvolta alergii si dupa o lunga perioada de timp din viata lor.

Un alt tip de dauna permanenta este atunci cand o femeie isi indreapta si isi vopseste parulin mod regulat. Utilizarea excesiva a vopselii pe perioade lungi poate avea un impact negativ asupra parului si sanatatii acestuia. Daca luati masuri de precautie, vopseaua de par este buna pentru dumneavoastra.

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.