You are here: Home // Ingrijire si Frumusete // Fumatul si kilogramele nedorite

Fumatul si kilogramele nedorite

In intreaga lume o treime din populatie este clasificata ca fiind obeza si aceasta este o problema ce trebuie rectificata. Cu toate acestea, oamenii incep sa fumeze ca si o solutie la pierderea kilogramelor in plus. Momentan nu exista dovezi medicale care sa ateste faptul ca fumatul creste rata metabolica si ca atare creste si viteza cu care sunt arse caloriile, ducand la pierderea in greutate. Nicotina actioneaza ca un suspensor al foamei prin urmare veti manca mai putin deci veti pierde in greutate.

Cu toate acestea, fumatul este un mod gresit de a slabi, deoarece sanatatea dumneavostra va fi afectata si veti fi mai predispusi la moarte mult mai devreme decat in mod normal. Un sfert din toti fumatorii mor mai tineri de 70 de ani.

Pentru cei care doresc sa renunte la fumat si sa slabeasca exista multe povesti de groaza ce va pot descuraja. Cel mai important este faptul ca majoritatea cred ca daca se lasa de fumat se pot ingrasa considerabil. Pentru persoanele care vor sa slabeasca acest lucru este dezastruos pentru moralul si increderea de sine si peste 70% din ei aleg sa fumeze in continuare ca si o scuza la cresterea lor in greutate. Nu ar trebui sa fie asa, deoarece este posibil sa va mentineti greutatea si dupa ce renuntati la fumat.

Principalul motiv pentru care oamenii nu reunesc sa slabeasca dupa ce au renuntat la fumat este faptul ca inlocuiesc tigarile cu alimente. Fara nicotina care suprima foamea, incepeti sa mancati mai mult si sa pastrati caloriile, si mancati alimente bogate in calorii deoarece puteti aprecia acum si gustul. Acest lucru este usor de prevenit daca va asigurati ca mancati sanatos. Alegand alimente care dau senzatia de satietate precum pestele, va puteti satisface papilele gustative si sa va asigurati ca procesul de slabire continua (sau in cel mai rau caz ca va mentineti greutatea).

Nu trebuie sa va descurajati daca puneti putine kilograme in plus dupa ce ati renuntat la fumat. In medie, acestea kilograme se ridica la putin peste 1,5. Cu toate acestea unele persoane vad cu ochi rai acest lucru. Aceasta este o atitudine gresita – 1,5 kilograme sunt usor de pierdut cu 10 minute de alergat zilnic. Faptul ca luati cateva kilograme in plus este datorat schimbarilor ce au loc in corpul dumneavoastra.

Pierderea in greutate cu ajutorul fumatului nu ar trebui considerata o solutie pentru cei care vor sa slabeasca. Chiar daca ati obtinut rezultate pozitive in ceea ce priveste greutatea, veti dobandi efecte secundare negative pentru sanatatea dumneavoastra generala. Daca sunteti fumator si vreti sa renuntati la acest obicei prost nu folositi un potential de crestere in greutate ca scuza. Luptati cu obiceiul dumneavoastra de a fuma si dupa ce ati renuntat, concentrati-va pe lupta cu kilogramele in plus.

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.