You are here: Home // Ingrijire si Frumusete // Masajul facial

Masajul facial

De-a lungul timpului, masajul facial si-a redobandit popularitatea datorita numeroaselor sale beneficii. Pentru a va putea bucura de un masaj facial nu trebuie decat sa cautati un salon de infrumusetare si masaj (in functie de buzunarul fiecaruia) sau puteti citi acest articol si afla cum va puteti face un masaj facial chiar acasa la dumneavoastra.

Beneficiile unui masaj facial

Un ten stralucitor – Tenul sanatos si stralucitor este unul dintre cele mai importante si dorite de doamne si domnisoare atunci cand vine vorba despre frumusete. Daca tenul dumneavoastra este palid si lipsit de lumina, veti avea un aspect obosit si bolnavicios. Cele mai multe femei se concentreaza pe incercarea obtinerii unui ten luminos, stralucitor si lipsit de cosuri. Cu toate acestea, de cele mai multe ori machiajul nu reuseste sa acopere aceste probleme. Totusi, s-a demonstrat in nenumarate randuri ca masajul facial poate face fata cu brio.

Umflaturile – Unele femei au o tendinta de a dezvolta anumite umflaturi pe pielea fetei. Una dintre cele mai bune si eficiente metode de a scapa aceste umflaturi este un masaj facial regulat.

Ridurile – Masajul facial stimuleaza circulatia si permite tenului sa se oxigeneze corespunzator. De asemenea, un masaj facial poate stimula secretia de colagen, astfel intarind pielea. Datorita acestor beneficii, masajul facial previne aparitia ridurilor. In plus, ridurile de pe frunte sunt adesea cauzate de incordarea involuntara a muschilor. Masajul facial relaxeaza muschii si intarzie aparitia ridurilor pe frunte.

Barbia dubla – Chiar daca doar o parte mica de oameni dezvolta barbia dubla, este mai bine sa preveniti aceasta problema neplacuta. Masajul facial facut cu regularitate intareste portiunea de sub barbie astfel incat sa nu atarne in jos.

Tehnici de masaj facial

Pentru a va bucura de un masaj facial facut chiar de dumneavoastra, aveti nevoie de crema de fata si un bol cu apa rece. Dezbracati-va de la brau in sus pentru a va putea masa gatul si pentru a nu va murdati cu crema. Spalati-va mainile si curatiti-va fata. Asezati-va pe un scaun si lasati-va pe spate, dupa care aplicati o cantitate generoasa de crema atat pe fata cat si pe gat si masati-o usor pana intra in piele.
De asemenea, luati putina apa rece si stropiti-va fata. Puteti incepe masajul de la gat in sus. Indreptati barbia in sus si masati gatul cu miscari ascendente. Folositi miscari ferme. Porniti din centru si miscati-va mainile pe langa maxilar, spre exterior pana la urechi. Faceti aceasta miscare de cel putin 20 de ori, iar apoi, cu miscari ascendente mici, masati zona de sub barbie dintr-o parte in alta.
Masati restul fetei folosind miscari ascendente si spre exterior pe frunte.
Pentru obraji folositi lovituri usoare dar rapide. “palmuiti-va” in acest fel timp de doua – trei minute.
Amintiti-va ca intreaga sesiune de masaj trebuie sa constea in miscari spre exterior si interior. Nu masati pielea fetei niciodata intr-o directie descendenta.

In plus, fata de masajul facial asigurati-va ca executati zilnic activitati fizice si consumati intre 10 si 12 pahare de apa.
Dupa un masaj facial, unele persoane pot dezvolta cosuri. Daca vi se intampla asa ceva, asteptati pana dispar, si data viitoare folositi o alta crema.
Dupa fiecare masaj este recomandat sa va spalati pe fata cu apa rece.

Tags:

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.