You are here: Home // Slabire // Remedii naturale impotriva problemelor de somn

Remedii naturale impotriva problemelor de somn

Tulburari de somn

Cretisoara

La atitudini de peste 100 metri deasupra nivelului marii creste o specie de cretisoara care, in limbaj popular, datorita frunzelor sale stralucitoare, se numeste argintica.
Din frunzele ei se prepara un ceai care ajuta mult pentru tratarea tulburarilor de somn. O lingurita plina se opareste cu o ceasca de apa clocotita, se lasa jumatate de minut, se strecoara si se beau zilnic doua-trei cani de ceai.

Sunatoare

O lingurita varfuita de sunatoare se opareste cu o ceasca de apa clocotita, se lasa sat raga o jumatate de minut, se strecoara si se beau, intr-o zi, doua-trei cesti de ceai.

Esenta de sunatoare

Se culeg doi pumni de flori si muguri de sunatoare si se introduce intr-o sticla, se acopera cu alcool rafinat in concentratie de 38-40%. Se lasa doua saptamani sa stea la loc luminous si calduros. Din esenta obtinuta, se iau, zilnic, 10-15 picaturi diluate in putina apa calduta sau ceai.

Musetel

O lingurita plina cu flori de musetel se opareste cu o ceasca de apa clocotita, se lasa o jumatate de minut, se strecoara si se bea o cana inainte de culcare.

Baie cu tei

Intr-o galeata de cinci litri se completeaza jumatate din capacitate cu flori de tei proaspat culese. Se umple cu apa rece si se lasa 12 ore la macerat. Amestecul este apoi incalzit, se strecoara si se adauga la apa pentru baie. Inima pacientului se va situa peste nivelul apei. Durata baii este de 20 de minute. Dupa baie, corpul nu se sterge cu prosopul ci se imbraca cu un halat gros de baie si se intra in pat, la caldura, ca sa transpirati bine timp de o ora.

Alifie de galbenele

Inainte de aplicarea compreselor cu bitter suedez, locul trebuie uns cu alifie de galbenele. Aceasta se prepara in modul urmator: intr-o cratita se infierbanta 250 g de untura curate de porc. Se presara doi pumni de galbenele (flori, frunze si tulpini). Se incalzeste in continuare pan ace face spuma, se amesteca bine, apoi vasul se trage de pe foc, se acopera si se lasa pana a doua zi. Apoi se incalzeste pana ce devine fluid, se trece printr-o panza curate, storcand puternic restul de plante. Alifia obtinuta se pastreaza in cutiute prevazute cu capac pentru a fi bine inchise.

Urzica moarta

Daca insomnia este produsa de o stare nervoasa, de agitatie, se recomanda consumul zilnic a doua cesti cu ceai de urzica moarta (alba sau galbena). O lingurita de urzica moarta, pusa la o ceasca de apa clocotita, se lasa o jumatate de minut, apoi se strecoara si se bea cu inghitituri mici.

Paducel

O lingurita cu paducel (flori si frunze), pusa la o ceasca de apa clocotita, se lasa o jumatate de minut, se strecoara si se beau, in cursul unei zile, doua cani din acest ceai.

Esenta de paducel

Intr-o sticla se introduce frunze, flori si fructe de paducel proaspat culese, se acopera cu alcool rafinat concentratie de 38-40% si sticla se lasa timp de doua saptamani la loc luminos si calduros.
Din esenta obtinuta se iau, zilnic, pana la zece picaturi.

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.