You are here: Home // Naturist // Remedii naturale impotriva varicelor

Remedii naturale impotriva varicelor

Varicele sunt dilatari ale venelor, vizibile sub piele, in special la gambe, avand culoare albastruie. Grosimea lor ajunge uneori la aceea a unui deget. Apar si dureri sub forma de intepaturi sau arsuri ce radiaza pana jos, in laba piciorului.
Cauza o constituie o transvazare a sangelui prin peretii venelor de suprafata. Sangele, care s-a coagulat, apasa asupra peretilor foarte subtiri ai acestora, le dilate si iese sub piele.
Tulburarile de metabolism, desfasurarea activitatilor stand in picioare, imbracamintea foarte stransa pe corp, precum si obezitatea, stimuleaza aparitia “pachetelor” de varice.

Pot sa apara complicatii: inflamatii ale venelor, tromboza, ulceratii la picioare. De asemenea se poate acumula apa in piciorul respective (edeme). Cine sufera de varice este bine sa tina picioarele cat mai mult timp ridicate. Cei in cauza pot sa poarte bandaje elastic sau ciorapi speciali.
Si masajele, spalarile cu apa rece a partii inferioare a corpului, gimnastica, plimbarile prelungite, ajuta. Alimentatia va consta in multe cruditati, preparate vegetale, asigurandu-se o digestive corespunzatoare. Extractul de castane obisnuite este benefic pentru tratarea varicelor.

Baie de sezut cu tataneasa

Se iau 200 g de frunze de tataneasa (fie verzi fie uscate) si se pun la macerat intr-un vas cu apa rece avand o capacitate de cinci litri. Dupa 12 ore amestecul se incalzeste, se strecoara si se adauga in apa pentru baie. In cada trebuie sa fie apa numai pana a trece putin de nivelul rinichilor pacientului. Durata baii este de 20 de minute. Dupa baie corpul nu se sterge, se imbraca un halat pentru baie si se trece la pat pentru a transpire abundant timp de o ora.

Alifie de turita mare

Zona cu varice se unge zilnic cu alifia de turita mare. Aceasta se prepara in modul urmator: intr-o cratita se infierbanta 200-250 g untura curata de porc. In untura incinsa se presara doi pumni de flori, frunze si tulpini de turita mare, taiate marunt, se incalzeste pana ce face spuma, amestecand totul cat mai bine. Vasul se trage de pe sursa de caldura, se acopera si se lasa pana a doua zi. Se incalzeste din nou pan ace amestecul devine fluid, se trece printr-o bucata de panza curate, storcand cu putere resturile de plante. Alifia obtinuta se pastreaza in cutiute bine inchise. Restul de plante (din panza, frunze, tulpini si flori) se pot aplica direct pe zona cu varice de pe gambe. Cu alifia obtinuta se vor unge zilnic (intr-un strat gros) locurile cu varice.

Alifie de galbenele

Si alifia de galbenele ca si cea de turita mare este un mijloc ce are efect rapid si binefacator in tratamentul varicelor. Alifia se prepara in modul urmator: intr-un vas se pun la incalzit 250 g de untura curate de porc. Cand a ajuns sa fie fierbinte se presara doi pumni de galbenele (flori, frunze si tulpini), se incalzeste in continuare pana ce face spuma. Se amesteca totul bine si se trage vasul de pe foc. Vasul va sta acoperit pana a doua zi, apoi se incalzeste pana ce amestecul devine fluid, se trece printr-o panza curata, storcand bine restul de plante. Alifia obtinuta se pastreaza in cutii bine inchise, fiind aplicata zilnic pe locul cu varice.
Resturile de galbenele din panza se aplica sub forma de comprese pe gambe in zona cu varice.

Comprese cu urzica moarta

Aceste comprese ajuta la alinarea durerilor provocate de varice. Se iau trei lingurite varfuite cu urzica moarta si se oparesc cu 500 ml de apa clocotira. Se lasa sat raga o jumatate de minut, apoi se aplica sub forma de comprese calde in jurul gambelor.

Tags: , ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.