You are here: Home // Ingrijire si Frumusete // Remedii pentru matrata

Remedii pentru matrata

Sunteti afectati de matreata, de acesti fulgi albi seci care cauzeaza doar caderi de zapada in mijlocul unei veri sufocante? Nu sunteti singurii. De fapt, cercetarile sugereaza ca trei din cinci persoane sunt afectate de matreata.
Iata ce puteti face pentru a mentine matreata la distanta, pentru a indrazni din nou sa purtati negru fara a fi nevoit sa va scuturati pe furis umerii. In primul rand, ce cauzeaza matrata?

Cauze – exista mai multe teorii cu privire la cauza matretii

Pielea moarta
Una dintre teorii sugereaza ca matreata este un proces natural si este cauzata de exfolierea pielii capului. Asa cum coprul elimina pielea moarta, la fel este si in cazul scalpului. Atunci cand pielea este exfoliata in mod excesiv, se produce matreata.

Pielea uleioasa
Este sugerat faptul ca matreata este cauzata de un scalp uscat. Acest lucru nu este intotdeauna realizat deoarece si scalpul gras are probleme cu matrata. Uleiul excesiv formeaza un strat pe scalp ce se usuca, se ingroasa si se formeaza fulgii in forma de matreata.

Transpiratia
Daca faceti sport regulat, veti transpira mai mult ceea ce ar putea duce la matreata mai ales daca nu folositi sampon atat de des cat este necesar.

Ciuperca
Anumite forme de matreata sunt considerate a fi cauzate de o ciuperca de pe scalp. Se crede ca acesta ciuperca nu poate fi eliminata complet. Astfel matreata nu poate fi eradicata complet ci doar controlata.

Alti factori pot fi: vremea rece, utilizarea spray-urilor de par si geluri, anumite tipuri de balsam de par, clatire necorespunzatoare, spalari rare ale parului, dieta, stresul si hormonii.
Nu ignorati matreata, deoarece duce la acumulare. Acest prurit duce la mancarimi si la zgarieturi la nivelul scalpului. Zgarieturile pot provoca rani la nivelul scalpului lansandu-le vulnerabile la infectii.

Tratament
Daca aveti matreata usoara, puteti incerca cresterea frecventei spalarii parului. Cu cat mai des va spalati si samponati cu atat mai putina matreata veti avea. Daca este necesar samponati zilnic cu un sampon usor pentru a pastra matreata sub control.
Daca aveti parul uscat, dar scalpul gras evitati sa va spalati des. Incercati sa udati tot parul, dar aplicati sampon doar pe scalp. Lasati samponul sa coboare pe tot parul cand va clatiti scalpul, oferind o spalare delicata.

Daca sampoanele blande nu functioneaza, iar matreata este severa utilizati un sampon cu adaos de medicamente anti-matreata care contine sulfura de seleniu pentru a spala parul. Folositi-l cu moderatie deoarece tinde sa fie puternic. Dupa aplicare, lasati-l 5 minute sa actioneze si apoi spalati.
Dupa ce aplicati sampon, masati usor scalpul cu varful degetelor pentru a slabi scalele.
Samponul poate fi utilizat propriu zis sau in amestec cu samponul dumneavoastra regulat. De asemenea puteti alterna intre cele doua. Dupa ce ati scapat de matreata puteti ramane doar la samponul dumneavastra.

Ajutor din bucataria dumneavoastra
Otetul alb este un remediu excelent pentru matreata. Amestecati o ceasca de otet alb si o ceasca de apa si turnati peste scalp dupa spalarea parului ca si o clatire finala.

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.