You are here: Home // Ingrijire si Frumusete // Sfaturi utile pentru aranjarea parului

Sfaturi utile pentru aranjarea parului

Sfaturi pentru aranjarea parului

1. Nu folositi niciodata un uscator cu aer pe parul uscat.

2. Taiati-va des parul. Este mai bine sa taiati o cantitate mica de par de mai multe ori, decat sa taiati mult si o data pe an, pentru ca parul dumneavoastra sa fie sanatos.

3. Daca va doriti o schimbare de stil, dar vreti sa va pastrati lungimea parului, tundeti-va parul in straturi. Acest lucru ajuta si la indepartarea varfurilor despicate.

4. Utilizati benzi de cauciuc, ce sunt acoperite cu tesatura atunci cand doriti sa va strangeti parul. Acest lucru previne ruperea acestuia.

5. Periile naturale sunt preferate in loc celor de plastic sau de poliester. Ele sunt mai blande cu parul dumneavoastra. Cu exceptia cazului in care aveti perie naturala, nu trebuie sa va pieptanati parul ud niciodata, deoarece parul ud tinde sa se supa cu usurinta.

6. Daca va coafati parul corect, nu exista nici un motiv pentru care nu poate arata la fel de bine ca si intr-un salon. Trucul este sa uscati parul pe sectiuni.

7. Daca ati facut bine sectiunile, ar trebui sa aveti 11-12 si nu dureaza mai mult de 15 minute. Cu toate acestea, daca alegeti aleatoriu sectiunile de par este posibil sa dureze mai mult, deci alegeti sistematic. Un alt motiv pentru a ramane la sectiunile sistematice este faptul ca nu veti usca din nou parul deja uscat si veti evita deteriorarea acestuia.

8. Ramaneti la sectiuni cu ajutorul despartirii orizontale si verticale ale parului si faceti blocuri la un moment dat.

9. Faceti o despartire orizonatala, doi centimetri mai sus de partea din spate a capului. Impartiti restul pe centru si adunati fiecare parte sus folosind un clip pentru fiecare.

10. Impartiti parul desfacut in doua sectiuni si coafati fiecare sectiune cu ajutorul periei rotunde.

11. Daca aveti parul cret, este de ajutor un uscator cu duza plata.

12. Mutati uscatorul de par de-a lungul lungimii parului odata cu peria.

13. Dupa ce ati ajuns jos, continuati sa coafati pe sectiuni pana ati terminat tot parul. Pur si simplu utilizati despartiri orizontale si verticale.

14. Daca utilizati placi de par pentru a va indrepta parul, utilizati-le cu grija si moderat. Poate fi daunatoare parului daca sunt folosite des si daca nu il ingrijiti suplimentar.

15. Pe de alta parte, daca utilizat un ondulator nu aplicati pe varfurile parului. Puneti-l aproximativ la 4 centimetri deasupra varfurilor si apoi rotiti. Varfurile reprezinta partea cea mai fragila a parului dumnevaoastra si in acest mod veti evita deteriorarea parului si expunerea prelungita la caldura mare.

16. Utilizand un balsam de par de fiecare data, pastrati parul hidratat si de aseamenea ajuta la prevenirea daunelor provocate de expunerea la soare.

Tags: ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.