You are here: Home // Diverse // Strategii pentru o vacanta fara stres

Strategii pentru o vacanta fara stres

Numeri zilele care au mai ramas pana la vacanta si visezi deja cu ochii deschisi la perioada minunata care te asteapta? Ca sa fii sigura ca visul tau va deveni realitate si nu va fi sufocat de certuri si stres, e bine sa tii cont de cateva aspecte importante. Noi iti dam o mana de ajutor…

Vacanta se apropie. A mai ramas doar o zi. Dar, in loc de distractie sau relaxare, incepe stresul. Mai ai de facut bagajele, descoperi ca tricoul tau preferat e patat, n-ai apucat sa speli rufele murdare din cos, copilul e agitat, pisica trebuie dusa la sora ta… Le rezolvi pe toate cu bine, ajungi la destinatie, unde te asteapta mare, soare si … stres.

Camera nu seamana deloc cu ceea ce ti s-a promis cand ai luat biletul, ploua, plaja e plina de pusti antipatici, sotul tau te calca pe nervi sau prietena ta tine mortis sa mearga la muzeu cand tu vrei sa lenevesti in sezlong. Nu-i asa ca ai vrea sa eviti acest scenariu dezastruos? E simplu – aplica strategiile noastre:

1. Gandeste-te bine cu cine pleci in concediu! Nu putine prietenii de ani si ani au luat sfarsit dupa o vacanta comuna. Daca va intereseaza lucruri diferite sau nu sunteti intru totul pe aceeasi lungime de unda, riscati certuri si conflicte. O alta problema: daca pleci cu sotul tau in strainatate, e bine sa luati si copilul cu voi sau nu? Este o destinatie potrivita pentru copii sau se vor plictisi si iti vor strica toata bucuria?

2. Dupa ce te-ai hotarat cu cine vei pleca in concediu – cu sotul tau, cu iubitul, cu toata familia, cu prietena ta cea mai buna sau cu un grup de prieteni – adunati-va la un suc si discutati pe indelete despre ceea ce isi doreste fiecare dintre voi de la aceasta vacanta. Asa veti evita falsele asteptari si implicit deceptiile la destinatie. Important: alegeti o destinatie care sa poate oferi ceea ce isi doreste fiecare dintre voi.

3. Pregateste-te din timp! Cel tarziu cu o saptamana inainte trebuie sa ai o lista cu tot ceea ce iei cu tine si una cu toate problemele pe care trebuie sa le rezolvi inainte de plecare. Termenul-limita pentru finalizarea bagajelor si inchiderea listei “cu probleme”: cu 24 de ore inainte de plecare.

4. Indiferent cine te va insoti in vacanta, nu va propuneti sa faceti chiar totul impreuna. Gandeste-te ca oricum veti petrece mult mai mult timp impreuna decat o faceti in mod obisnuit (chiar daca este vorba de sotul tau!). Daca nu vrei sa risti sa va calcati pe nervi dupa scurt timp “dati-va voie” reciproc sa aveti cate un scurt program pe cont propriu.

5. Fii felxibila! Nu numai starea vremii este imposibil de prevazut… Exista multe alte lucruri care se pot dovedi diferite de ceea ce asteptai. Fii deschisa oricarei surprize si pregatita sa comunci cu partenerul tau de vacanta in orice imprejurare.

6. Discutati inainte de plecare daca ati vrea sa mancati numai la restaurant sau preferati sa cumparati una-alta de la supermarket si sa va rasfatati doar seara cu o masa copioasa. In general, puteti evita conflicte inutile daca incercati sa cadeti de acord inca de acasa in privinta programului de zi cu zi… In linii mari, bineinteles…

Tags: , , ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.