You are here: Home // Naturist // Tinctura de propolis

Tinctura de propolis

Tinctura de propolis

 

Propolisul este folosit ca biostimulator, el mareste rezistenta fizica si inlatura oboseala. Datorita proprietatilor sale antivirale, antioxidante si antiimflamatorii, propolisul are diverse utilizari. E bun stimulator al refacerii tesuturilor afectate de rani taieturi si mai ales arsuri, degeraturi. Este foarte util in cicatrizarea operatiilor. Propolisul vindeca mucoasa bucala si este benefic in sangerarile gingiilor.

Reteta tincture de propolis

-la 100 ml alcool de peste 80 de grade se adauga 20 g de propolis

-alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30-35 grade si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta zilnic timp de o saptamana.

-apoi lasam la decantat si strecuram lichidul curat

-folosind acelasi dozaj, procedeul poate fi simplificat. Singura diferenta este ca fara incalzire, propolisul se piseaza si se lasa la macerat timp de 14 zile.

Tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase (30 picaturi pe zi, intr-un pahar cu apa calduta), combaterea tulburarilor de menopauza (10 picaturi pe zi), vindecarea inflamarilor prostate (30 picaturi pe zi), rinichilor si ficatului (40 picaturi de 2 ori pe zi.

Pentru prevenirea si tratarea afectiunilor specific sezonului rece se poate prepara o bautura din din 15-20 g de propolis ras, introdus intr-un litru de tuica tare. Solutia se agita zilnic, iar dupa cateva saptamani se obtine o bautura amaruie, din care se ia un paharel inainte de culcare. Tinctura de propolis regleaza tensiunea arterial, iar pus ape gingia dureroasasau pe maseaua cariata alina durerea si impiedica infectia.

Tags: , , ,

comment closed

Copyright © 2009 Ingrijire personala. All rights reserved.